söndag 29 maj 2011

Muffins med jordgubbar, rabarber och Marsan!


Kitchen Aid och ugn har fått jobba i helgen. Rabarberna på vår lilla gräsplätt hade växt till sig bra och det var dags för första skörden. Jordgubbar är en bra kombo med rabarberna så några liter fick följa med hem efter senaste Coop-rundan. En googling senare och jag fann ett recept på muffins med, förutom jordgubbar och rabarber, marsanpulver! Som stort Marsan-fan (jag frågar alltid om vilken typ av vaniljsås som serveras om jag vill ha paj på fik och ändrar beställning om de inte har Marsan...) var jag bara tvungen att testa detta.



Sommarmuffins med rabarber och jordgubbar

125 gr smör 
2 dl socker 
2 ägg 
1 tsk vaniljsocker 
4-4½ dl mjöl 
2 tsk bakpulver 
2 msk marsanpulver 
1½ dl mjölk 
2-3 rabarber 
ca 12 stora jordgubbar 



Vispa smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget och rör lite mellan varje. Rör ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken. 

Fyll muffinsformar som står i en muffinsplåt till lite mer än hälften. Skär rabarberna i 1-1½ cm stora bitar. Dela jordgubbarna i fyra delar. Tryck i bitarna i muffinsen. 
Grädda i 200 grader. Tiden beror på vilken storlek på muffinsformarna man valt och om man har varmluftsugnen på eller inte. Stora muffins gräddar jag i ca 13-18 min. Mellan sizen i 9-12 min och små muffins i ca 6-8 min.




Resultatet blev som jag trodde - galet gott! Det går inte att misslyckas med Marsan :-)












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar