måndag 30 maj 2011

Marmelad

Muffins till trots så hade jag fortfarande rabarber och jordgubbar kvar. Röda godingar och skörd från egen "gård" är inget jag slänger, så det blev marmelad av dessa frukt-leftovers. Riktigt enkelt faktiskt!

Jordgubbs- och vaniljmarmelad med vanilj

500 g rabarber
500 g jordgubbar
2 tsk vaniljsocker 
500 g syltsocker

Skär rabarber i bitar och jordgubbar i skivor. Blanda frukten med vaniljsocker och syltsocker i en kastrull. Värm långsamt och koka sedan kraftigt i 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt sylten svalna 15 minuter under lock.

Häll upp på varma rengjorda burkar (jag hade mina i ugn på 125 grader och kokade locken i vatten). Förslut och förvara svalt.

Jag gjorde en halv sats av ovanstående recept och tog en halv vaniljstång istället för vaniljsocker. Inte kan jag skriva något om smaken heller för jag har faktiskt inte testat marmeladen än. Väntar tills nästa scones-frukost, vilket jag hoppas blir nu till Kristihim.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar