Helgen bjöd på underbart väder och grill med vänner som sträckte sig in på sena (och så varma och ljusa) natten. Det blev knytkalas tema där alla tar med sitt eget kött och sedan lite tillbehör som alla kan äta av. På bordet fanns bl.a. en grönsaksspäckad matvetesallad, färskpotatis, coleslaw och baconinlindat Muminkött (halloumi...). Gott!! Till efterrätt hade jag bakat en coca-colakaka.
| Klart att en suddig Coca-cola burk ska stagas in för att få en bloggvärdig bild! |
(10-12 bitar)
175 g smör
3 dl muscovadosocker (eller vanligt strösocker)
2 st ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
1 dl mjölk
2,5 dl Coca cola
Glasyr
50 g smör
3 dl florsocker
3 msk kakao
1 lime
Rör smör och socker mjukt. Tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna och häll i dem växelvis tillsammans med Coca-colan och mjölken. Smörj och bröa en sockerkaksform. Häll smeten i formen och grädda 45 minuter i nedersta delen av ugnen på 180 graders värme. Stjälp upp den färdiggräddade kakan och låt den svalna.
För glasyren, smält smöret och tag det från plattan. Rör ner florsocker, kakao och Coca-cola. Rör till en jämn glasyr och bred denna över den avsvalnade kakan. Garnera med rivet limeskal och/eller tunna skivor av lime.
Receptkälla: Tasteline
Alla var vi spända av förväntan. Men, det blev lite antiklimax vid första tuggan. Ingen kände någon colasmak! Inte choklad heller direkt. Fast söt, god och riktigt saftig var den! När jag så bjöd närmsta familjen på resterna dagen efter tyckte sig dock min mamma känna en svag smak av cola. Hmm, sympati eller supersmaklökar?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar